Velikonoční hnízdečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 441 mg
  • Draslík 304.8 mg
  • Vláknina 6366.7 mg
  • Vitamín A 6366.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí, 3 vejci, droždím a vlažným mlékem. Přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme přikryté asi 1 hodinu kynout.

  • 2

    Potom těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme 3 válečky a stočíme je do spirály. Doprostřed každého hnízda posadíme 1 vejce. Hnízda urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Z druhého dílu těsta vytvarujeme 3 ptáčky, do středu každého vmáčkneme vejce a přidáme na plech. Těsto potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a ptáčky můžeme posypat krystalovým cukrem. Necháme ještě 15 minut na plechu kynout.

  • 4

    V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu