Zapečený fenykl s rajčaty
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 150 g Zakysaná smetana
- 200 g Sýr smetanový 65%
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Fenykl sladký - hlíza
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 152.6 mg
- Draslík 1226.6 mg
- Vláknina 12546.2 mg
- Vitamín A 12546.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykly očistíme, překrojíme a zvolna vaříme asi 10 minut. Fenyklovou nať ponecháme na ozdobu.
-
2
Oloupaný česnek jemně nasekáme. Sýr smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem, zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí, česnekem a vejcem. Osolíme a opepříme.
-
3
Fenykl nakrájíme na tenké proužky, omytá rajčata na plátky. Několik plátků rajčat a fenyklu necháme stranou. Zbylou zeleninu vložíme do vymazané formy a zalijeme sýrovým krémem. Navrch položíme zbylou zeleninu. Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.
-
4
Před podáváním ozdobíme fenyklovou natí.