Švýcarský salámový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Šunkový salám
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 301.6 mg
  • Vláknina 3494.8 mg
  • Vitamín A 3494.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunkový salám nakrájíme na plátky, sýr nakrájíme na nudličky. Očištěnou papriku nakrájíme na tenké, dlouhé nudličky a omytou okurku nahrubo nastrouháme.

  • 2

    V míse smícháme salám, sýr, očištěnou, na kolečka nakrájenou cibulku, papriku, okurku a nasekanou pažitku.

  • 3

    Smícháme ocet se solí a pepřem a zašleháme olej. Zálivkou salát přelijeme, promícháme a necháme rozležet asi 10 minut.

Komentáře k receptu