Rybí špízy se zeleninou
Suroviny
- 300 g Paprika žlutá
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 16 ks Rajčata Cherry
- 0.8 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 6 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 509.9 mg
- Vláknina 4525.8 mg
- Vitamín A 4525.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 170.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme. Rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené papriky a zvolna dusíme asi 20 minut.
-
2
Omyté filé osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5cm.
-
3
Na špízy střídavě napichujeme omytou, na kolečka nakrájenou cuketu, omytá rajčata a plátky ryby. Špízy poprášíme moukou a smažíme 10 minut na 3 lžících oleje.
-
4
Papriky rozmixujeme a propasírujeme sítem. Přidáme je do smetany a necháme přejít varem. Okořeníme a vmícháme nasekanou petrželku.
-
5
Omáčku podáváme ke špízům zvlášť.