Rybí špízy se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Paprika žlutá
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 16 ks Rajčata Cherry
  • 0.8 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 509.9 mg
  • Vláknina 4525.8 mg
  • Vitamín A 4525.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 170.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme. Rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené papriky a zvolna dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Omyté filé osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5cm.

  • 3

    Na špízy střídavě napichujeme omytou, na kolečka nakrájenou cuketu, omytá rajčata a plátky ryby. Špízy poprášíme moukou a smažíme 10 minut na 3 lžících oleje.

  • 4

    Papriky rozmixujeme a propasírujeme sítem. Přidáme je do smetany a necháme přejít varem. Okořeníme a vmícháme nasekanou petrželku.

  • 5

    Omáčku podáváme ke špízům zvlášť.

Komentáře k receptu