Caldo gallego
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 61 g
- Sodík 464 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 1742.5 mg
- Vláknina 24276.2 mg
- Vitamín A 24276.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole namočíme na 5 hodin do studené vody. Uzené koleno vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne a nepůjde dobře od kosti. Necháme vychladnout, maso obereme a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Vývar nevyléváme.
-
2
Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, slijeme a 250 ml vývaru si uchováme.
-
3
Ve větším hrnci rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme nasekaný pórek s česnekem. Přidáme koleno, fazole, nakrájená žebírka, nakrájené brambory, bobkový list a přilijeme 250 ml vývaru z fazolí a 250 ml vývaru z kolene.
-
4
Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna vaříme 45 minut. Přimícháme nasekaný mangold a vaříme ještě 5 minut, dosolíme. Podáváme teplé.