Ajo blanco

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 75 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 155 g Mandle
  • 200 g Chléb toastový
  • 375 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Ocet vinný
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 932 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 645.3 mg
  • Vláknina 17852.5 mg
  • Vitamín A 17852.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílý chléb namočíme na 5 minut do studené vody a vyždímáme. Mandle s česnekem nasekáme nadrobno v kuchyňském robotu. Přidáme namočený chléb a zpracujeme na hladkou pastu. Ještě za chodu robota přiléváme extra panenský olivový olej, dokud nebude směs konzistencí jako majonéza. Můžeme přilít vodu.

  • 2

    Pomalu přimícháme ocet a 310 ml vývaru, osolíme a promícháme. Uložíme na 2 hodiny do lednice, tam patrně polévka zhoustne, takže ji budeme muset naředit vývarem nebo vodou.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme kostičky chleba a smažíme dozlatova. Přendáme na papírový ubrousek.

  • 4

    Polévku podáváme dobře vychlazenou. Ozdobíme kuličkami hroznů a kostičkami chleba.

Komentáře k receptu