Ajo blanco
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 57 g
- Sodík 932 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 645.3 mg
- Vláknina 17852.5 mg
- Vitamín A 17852.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 11.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílý chléb namočíme na 5 minut do studené vody a vyždímáme. Mandle s česnekem nasekáme nadrobno v kuchyňském robotu. Přidáme namočený chléb a zpracujeme na hladkou pastu. Ještě za chodu robota přiléváme extra panenský olivový olej, dokud nebude směs konzistencí jako majonéza. Můžeme přilít vodu.
-
2
Pomalu přimícháme ocet a 310 ml vývaru, osolíme a promícháme. Uložíme na 2 hodiny do lednice, tam patrně polévka zhoustne, takže ji budeme muset naředit vývarem nebo vodou.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme kostičky chleba a smažíme dozlatova. Přendáme na papírový ubrousek.
-
4
Polévku podáváme dobře vychlazenou. Ozdobíme kuličkami hroznů a kostičkami chleba.