Marmitako

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 30 g Kapary sterilované
  • 600 g Tuňák obecný
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 80 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 1302.3 mg
  • Vláknina 12222.5 mg
  • Vitamín A 12222.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli na kostičky a smažíme 3 minuty. Posypeme mletou paprikou, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a smažíme do změknutí. Přidáme nasekaný česnek, bobkový list, rajčata z konzervy a vaříme 10 minut. Poté přimícháme kapary a víno. Odstavíme.

  • 2

    Na dno zapékací nádoby o rozměru 20x26 cm dáme plátky brambor, na ně rozetřeme rajčatovou směs a zalijeme vývarem. Troubu rozehřejeme na 180° C a pečeme 40 minut, dokud nebudou brambory téměř pečené.

  • 3

    Plátky tuňáka osolíme a položíme je na brambory, tenké plátky pečeme 5-8 minut, silnější 10-15 minut.

  • 4

    Podáváme posypané petrželí, zakapané citrónovou šťávou a ozdobené nasekanou chilli papričkou.

Komentáře k receptu