Vaječný salát s červenou čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 23 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 380.8 mg
- Draslík 393.3 mg
- Vláknina 6239.8 mg
- Vitamín A 6239.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku vaříme v osolené vodě asi 15 minut, potom ji scedíme a v sítu propláchneme studenou vodou.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), vyjmeme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky.
-
3
Polníček a rukolu omyjeme, rukolu můžeme natrhat na kousky.
-
4
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi dokřupava.
-
5
Ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Nakonec zašleháme olej a přidáme opečenou slaninu.
-
6
Polníček, rukolu, vejce a čočku upravíme na talíře a zalijeme částí zálivky. Zbylou zálivku podáváme zvlášť.