Toskánský salát z drůbežích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 301.9 mg
- Draslík 380.2 mg
- Vláknina 3729.8 mg
- Vitamín A 3729.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Kuřecí (nebo krůtí) játra omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme játra s cibulí asi 4 minuty.
-
2
Játra s cibulí vyjmeme z pánve, výpek zředíme octem a 75 ml vody, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme očištěné, nakrájené feferonky.
-
3
Na talíře upravíme omytou rukolu, játra a cibuli. Podle chuti můžeme salát ozdobit celými feferonkami.
-
4
Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.