Fazolky s bramborami a žampiony
Suroviny
- 400 g Brambory
- 1.77 g Máslo čerstvé
- 200 g Salám jemný
- 200 g Žampiony čerstvé
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 501 g Paprika červená
- 10 g Saturejka
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 15 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 1087.2 mg
- Vláknina 16893.5 mg
- Vitamín A 16893.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 190.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce se solí, kmínem a bobkovým listem asi 25 minut. Scedíme je, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kostky.
-
2
Omyté fazolky nakrájíme na nudličky, očištěné papriky nakrájíme na malé kousky. Zeleninu povaříme ve 125 ml vody se solí, pepřem a saturejkou. Scedíme a vývar zachytíme.
-
3
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme brambory, nakrájený salám a zprudka opečeme. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a spolu s fazolkami a paprikami je přidáme k bramborám. Přilijeme trochu zachyceného vývaru a pod pokličkou dusíme asi 7 minut.