Celerové řízky se sýrovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Celer bulvový
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.33 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.33 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1025 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 154.3 mg
  • Draslík 617.2 mg
  • Vláknina 7215.8 mg
  • Vitamín A 7215.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm.

  • 2

    Uvedeme do varu víno, vývar a citronovou šťávu, vložíme plátky celeru, povaříme 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    Do každého plátku vodorovně nařízneme kapsu. Celer osolíme, opepříme a do kapsy vložíme plátek sýru.

  • 4

    Naplněný celer postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance smíchané s nasekanými bylinkami.

  • 5

    Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu