Celerové řízky se sýrovou náplní
Suroviny
- 600 g Celer bulvový
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 100 g Strouhanka
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.33 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.33 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1025 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 154.3 mg
- Draslík 617.2 mg
- Vláknina 7215.8 mg
- Vitamín A 7215.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm.
-
2
Uvedeme do varu víno, vývar a citronovou šťávu, vložíme plátky celeru, povaříme 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.
-
3
Do každého plátku vodorovně nařízneme kapsu. Celer osolíme, opepříme a do kapsy vložíme plátek sýru.
-
4
Naplněný celer postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance smíchané s nasekanými bylinkami.
-
5
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova.