Krůtí guláš s pórkem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 400 g Pórek
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kukuřičná krupice T 600
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 107.5 mg
- Draslík 754.4 mg
- Vláknina 6561.8 mg
- Vitamín A 6561.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na kostky a opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek a opékáme asi 2 minuty. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a přilijeme víno. Dusíme asi 20 minut.
-
2
Omytý pórek nakrájíme na kolečka a přidáme se smetanou do guláše. Podusíme ještě 10 minut, vmícháme krupici a necháme jen přejít varem.