Mořský okouník se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 698.2 mg
- Vláknina 8136.3 mg
- Vitamín A 8136.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce ryby osušíme, pokapeme octem, osolíme a opepříme.
-
2
Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu chvíli podusíme na másle, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme omytý pórek nakrájený na kolečka a dusíme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
-
3
4 čtverce alobalu potřeme máslem a položíme na ně porce okouníka. Pokryjeme podušenou zeleninou a alobal uzavřeme.
-
4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.