Jablková zavařenina se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 250.4 mg
- Vláknina 7605 mg
- Vitamín A 7605 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Čtvrtky jablek nakrájíme na malé kousky.
-
2
Zázvor oloupeme a jemně nasekáme, z omytých citronů vymačkáme šťávu.
-
3
Rozinky namočíme do vody a po okapání vložíme do kastrolu spolu s želírovacím cukrem, zázvorem, kousky jablek a citronovou šťávou. Za stálého míchání zprudka vaříme 4 minuty.
-
4
Sklenice vypláchneme horkou vodou a ihned plníme zavařeninou. Dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 minut vychladnout.
-
5
Zavařeninu uchováváme na tmavém a chladném místě.