Jablková zavařenina se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Hrozinky
  • 1000 g Jablka
  • 1000 g Cukr želírovací
  • 3 ks Citrony
  • 1 ks Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 250.4 mg
  • Vláknina 7605 mg
  • Vitamín A 7605 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Čtvrtky jablek nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Zázvor oloupeme a jemně nasekáme, z omytých citronů vymačkáme šťávu.

  • 3

    Rozinky namočíme do vody a po okapání vložíme do kastrolu spolu s želírovacím cukrem, zázvorem, kousky jablek a citronovou šťávou. Za stálého míchání zprudka vaříme 4 minuty.

  • 4

    Sklenice vypláchneme horkou vodou a ihned plníme zavařeninou. Dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 minut vychladnout.

  • 5

    Zavařeninu uchováváme na tmavém a chladném místě.

Komentáře k receptu