Čínský chřestový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 366.7 mg
  • Vláknina 8739 mg
  • Vitamín A 8739 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, oloupeme spodní třetinu stonků a nakrájíme na kolečka. Vaříme v osolené vodě 8-10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Očištěnou papriku nakrájíme na širší nudličky. Ve woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm opékáme kešu oříšky asi 1 minutu. Přidáme nudličky papriky, osolíme a opékáme za stálého míchání ještě 1 minutu. Přilijeme sherry, sójovou omáčku a přidáme cukr. Vše krátce osmahneme.

  • 3

    Papriku promícháme s chřestem, osolíme a ochutíme octem. Necháme asi 30 minut rozležet.

  • 4

    Salát upravíme na talíře a ozdobíme plátky citronu a lístky bazalky.

Komentáře k receptu