Čínský chřestový salát
Suroviny
- 500 g Chřest bílý
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Citrony
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Cukr třtinový
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 4 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 366.7 mg
- Vláknina 8739 mg
- Vitamín A 8739 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, oloupeme spodní třetinu stonků a nakrájíme na kolečka. Vaříme v osolené vodě 8-10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Očištěnou papriku nakrájíme na širší nudličky. Ve woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm opékáme kešu oříšky asi 1 minutu. Přidáme nudličky papriky, osolíme a opékáme za stálého míchání ještě 1 minutu. Přilijeme sherry, sójovou omáčku a přidáme cukr. Vše krátce osmahneme.
-
3
Papriku promícháme s chřestem, osolíme a ochutíme octem. Necháme asi 30 minut rozležet.
-
4
Salát upravíme na talíře a ozdobíme plátky citronu a lístky bazalky.