Atún con tomate
Suroviny
- 800 g Tuňák obecný
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 170 ml Olej olivový
- 80 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 52 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 783.4 mg
- Vláknina 3583.3 mg
- Vitamín A 3583.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky tuňáka zalijeme citrónovou šťávou, přidáme polovinu nasekané petržele, sůl a dobře promícháme. Necháme 15 minut marinovat.
-
2
Na hlubší pánvi rozpálíme 80 ml oleje, přidáme nasekanou cibuli, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná rajčata, bobkový list, cukr, tymián, zbylou petržel a sůl. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří část vody.
-
3
V pánvi rozpálíme zbytek oleje, slité plátky ryby obalíme v mouce a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Přendáme do zapékací nádoby, zalijeme rajčatovou omáčkou a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C asi na 20 minut. Ihned podáváme.