Okoun v zelené omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrášek
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Okoun - filety
  • 16 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 170 ml Vývar rybí
  • 12 ks Chřest bílý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 140.7 mg
  • Vláknina 5197.5 mg
  • Vitamín A 5197.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky rybího masa poprášíme kořeněnou moukou.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni smažíme nasekaný česnek a zelené chilli papričky asi 1 minutu, až česnek začne získávat barvu. Česnek i papričku vyjmeme z pánve. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a usmažíme plátky ryb, asi 1 minutu z každé strany. Vyjmeme z pánve, přilijeme víno a vývar, přidáme do pánve poloviční dávku nasekané petrželky, přidáme zpátky česnek a chilli a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Na pánev přidáme rybí maso, spařený chřest, vařený hrášek, zbylou petrželku a vaříme, dokud nebude ryba hotová.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu