Okoun v zelené omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 140.7 mg
- Vláknina 5197.5 mg
- Vitamín A 5197.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky rybího masa poprášíme kořeněnou moukou.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni smažíme nasekaný česnek a zelené chilli papričky asi 1 minutu, až česnek začne získávat barvu. Česnek i papričku vyjmeme z pánve. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a usmažíme plátky ryb, asi 1 minutu z každé strany. Vyjmeme z pánve, přilijeme víno a vývar, přidáme do pánve poloviční dávku nasekané petrželky, přidáme zpátky česnek a chilli a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Na pánev přidáme rybí maso, spařený chřest, vařený hrášek, zbylou petrželku a vaříme, dokud nebude ryba hotová.
-
4
Ihned podáváme.