Txangurro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 80 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Estragon
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Krab
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 775.1 mg
  • Vláknina 2849.2 mg
  • Vitamín A 2849.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se 3 lžícemi soli a opatrně vložíme kraby. Vaříme nezakryté asi 15 minut. Vyndáme a necháme 30 minut vystydnout. Vykrájíme maso z nohou. Do těla kraba uděláme díru, aniž poškodíme vrchní stranu krunýře, z níž se pokrm podává. Vodu, která se zachytí v misce, nevyléváme. Vykrájíme maso z krunýře, smícháme s masem z nohou a nadrobno nasekáme. Vybereme všechnu hnědou mázdru z klepet a smícháme s nasekaným masem.

  • 2

    V hluboké pánvi rozpálíme olej a 5-6 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne. Přidáme víno a propasírovaná rajčata, pomalu vaříme 3-4 minuty, poté přilijeme vývar z krabů a vaříme další 4 minuty. Přidáme krabí maso, sůl a estragon. Zvolna vaříme ještě 5 minut, dokud směs nezhoustne, česnek vyjmeme.

  • 3

    Schránky krabů dobře osušíme, lžící do nich nandáme směs z krabího masa a na povrchu uhladíme. Smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou a nasypeme na plněné kraby. Poklademe plátky másla a pečeme 6-8 minut v troubě vyhřáté na 210° C, dokud se máslo nerozpustí a strouhanka nezhnědne. Podáváme horké.

Komentáře k receptu