Škeble s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 949 mg
- Vláknina 2030.2 mg
- Vitamín A 2030.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Škeble namočíme asi na 1 hodinu do slané vody. Propláchneme pod tekoucí vodou a otevřené vyhodíme.
-
2
Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme napůl a lžičkou z nich vydlabeme semínka. Nakrájíme najemno.
-
3
V ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a 5 minut v něm smažíme najemno nasekanou cibuli doměkka. Přidáme utřený česnek s rajčaty a vaříme 5 minut. Přimícháme nasekanou petrželku, muškátový oříšek a sůl, přilijeme 80 ml vody, škeble a 5 minut vaříme zakryté na mírném ohni, dokud se neotevřou, zavřené vyhodíme.
-
4
Přilijeme víno a na mírném plameni vaříme 3-4 minuty, až bude omáčka hustá, při vaření pomalu kroužíme nádobou, nemícháme.
-
5
Podáváme ihned s pečivem.