Rejnok s octem ze sherry
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
- 80 ml Olej olivový
- 100 ml Ocet Sherry
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Šafrán
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pórek
- 1 ks Chilli paprička
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 42 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1104 mg
- Vláknina 7524.9 mg
- Vitamín A 7524.9 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menším hrnci přivedeme k varu ocet, vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří polovina objemu. Necháme vychladnout, přimícháme olivový olej, poloviční množství utřeného česneku, nasekanou čili papričku a špetku soli.
-
2
V mixéru nebo v hmoždíři utřeme petrželku s paprikou, šafránem a oreganem na hustou pastu.
-
3
V pánvi na středním ohni rozpálíme 2 lžíce oleje a 5 minut na něm smažíme pastu z koření, nasekanou cibuli, pórek a zbylý česnek, dokud cibule a pórek nezesklovatí. Vyjmeme z pánve.
-
4
Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej a postupně na něm osmažíme filety z rejnoka z obou stran 4-5 minut. Vyjmeme z pánve a zakryjeme alobalem, aby maso zůstalo teplé. Vrátíme do pánve smaženou směs s cibulí a pórkem, dobře prohřejeme.
-
5
Filety zakapeme olejem a podáváme se smaženou směsí z cibule a pórku. Ozdobíme dílky citrónu.