Rejnok s octem ze sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Ocet Sherry
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1104 mg
  • Vláknina 7524.9 mg
  • Vitamín A 7524.9 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším hrnci přivedeme k varu ocet, vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří polovina objemu. Necháme vychladnout, přimícháme olivový olej, poloviční množství utřeného česneku, nasekanou čili papričku a špetku soli.

  • 2

    V mixéru nebo v hmoždíři utřeme petrželku s paprikou, šafránem a oreganem na hustou pastu.

  • 3

    V pánvi na středním ohni rozpálíme 2 lžíce oleje a 5 minut na něm smažíme pastu z koření, nasekanou cibuli, pórek a zbylý česnek, dokud cibule a pórek nezesklovatí. Vyjmeme z pánve.

  • 4

    Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej a postupně na něm osmažíme filety z rejnoka z obou stran 4-5 minut. Vyjmeme z pánve a zakryjeme alobalem, aby maso zůstalo teplé. Vrátíme do pánve smaženou směs s cibulí a pórkem, dobře prohřejeme.

  • 5

    Filety zakapeme olejem a podáváme se smaženou směsí z cibule a pórku. Ozdobíme dílky citrónu.

Komentáře k receptu