Pečený cejn s paprikou, chilli a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 29 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1254.7 mg
- Vláknina 27208 mg
- Vitamín A 27208 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z ryby odřízneme ploutve a vložíme jí do větší nekovové nádoby. Šťávu z citrónu vymačkáme do vnitřní dutiny ryby. Přilijeme 2 lžíce oleje a dáme na 2 hodiny do lednice.
-
2
Pekáč velikosti ryby vymažeme olejem, dno vyložíme polovinou plátků brambor, posypeme plátky česneku, petrželí, červenou cibulí, solí chilli a nasekanou paprikou. Navrch dáme opět plátky brambor, zalijeme 80 ml vody a zakapeme zbylým olejem. Zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190° C asi 1 hodinu.
-
3
Zvýšíme teplotu trouby na 220° C. Rybu zevnitř i zvenku dobře osolíme, dovnitř vložíme snítky tymiánu a bobkový list. Z každé strany uděláme do ryby 4 šikmé zářezy, položíme ji na brambory a do zářezů po stranách ryby vložíme plátky citrónů, aby připomínaly ploutve. Pečeme odkryté 30 minut.
-
4
Hotovou rybu zalijeme suchým sherry a dáme ještě na 3 minuty do trouby. Podáváme přímo z pekáče.