Pstruh se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 24 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 129.9 mg
- Draslík 872.7 mg
- Vláknina 29.2 mg
- Vitamín A 29.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy říční očistíme, vykucháme a vykostíme. Do každého dáme několik snítek máty. Naskládáme vedle sebe do nádoby a zalijeme vínem. Zakryjeme a dáme na 6 hodinu marinovat do lednice.
-
2
Ryby vyjmeme z marinády, osušíme, vyndáme mátu, každého pstruha zevnitř osolíme. Svineme 2 plátky šunky do ruličky a vložíme s několika snítkami máty do pstruhů.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme tuk ze slaniny, na něj položíme nadívané pstruhy a osmažíme 3 minuty z každé strany. Přeneseme do zapékací nádoby a pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180° C.
-
4
Do pánve nalijeme zbylou marinádu s citrónovou šťávou a 5 minut zprudka vaříme, až se část tekutiny odpaří a omáčka získá hustotu sirupu. Přimícháme máslo, aby se leskla.
-
5
Ryby přendáme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.