Pulpo gallego
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1061 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 933.2 mg
- Vláknina 3187.3 mg
- Vitamín A 3187.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotnice propláchneme, uděláme zářez mezi chapadla a hlavu, těsně pod očima. Uchopíme chobotnici do ruky a prsty vytlačíme meč nahoru středem mezi chapadly. Z hlavy vyřízneme oči.
-
2
Chobotnici vyčistíme tak, že ji opatrně z jedné strany nařízneme a vyvrhneme vnitřnosti. Dáme pozor na proříznutí inkoustového vaku. Vykuchanou chobotnici propereme.
-
3
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu s bobkovým listem, pepřem a solí. Vložíme do ní chobotnici a při mírné teplotě vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Vyndáme z vody, necháme okapat a 10 minut vystydnout.
-
4
Chapadla nakrájíme na 1 cm široké kroužky a hlavu na kousky. Nandáme na talíř, posypeme solí a paprikou, zakapeme olejem a zdobíme dílky citrónu.