Balcalao s červenou paprikou
Suroviny
- 400 g Treska aljašská
- 60 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Paprika mražená
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 1 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 24.7 mg
- Draslík 397.5 mg
- Vláknina 1833 mg
- Vitamín A 1833 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku balcalao namočíme na 20 hodin do studené vody, tu během doby asi 3-4x vyměníme, tímto rybu zbavíme přebytečné soli.
-
2
Tresku dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 5 minut, slijeme a necháme 10 minut vychladnout. Stáhneme z kůže a rozdrobíme na větší kousky, kosti vybereme.
-
3
Papriku rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semena a grilujeme slupkou nahoru v troubě při režimu gril, dokud paprika nezčerná a nezačnou se na ní tvořit puchýře. Hotovou papriku vložíme do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na proužky.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme utřený česnek, chilli, papriku a smažíme ještě minutu. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a povaříme ještě asi 30 sekund.
-
5
Zmírníme teplotu, přidáme nakrájená rajčata, protlak a za občasného promíchání vaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme tresku, zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme grilovanou papriku a dle potřeby dosolíme. Podáváme horké.