Kuře v česnekové omáčce
Suroviny
- 60 ml Sherry brandy
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bobkový list
- 8 stroužek Česnek
- 1 kg Kuřecí stehna
- 0.17 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 379.2 mg
- Vláknina 773.5 mg
- Vitamín A 773.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna zbavíme přebytečného tuku a rozporcujeme je na třetiny. Smícháme papriku, sůl, pepř a kuřecí maso ve směsi dobře obalíme.
-
2
Polovinu oleje rozpálíme ve větší pánvi a chvíli na něm smažíme neoloupané stroužky česneku, aby získaly hnědou barvu. Vyndáme z pánve a vložíme porce kuřete, každý smažíme asi 5 minut, přilijeme sherry a 30 vteřin povaříme. Přilijeme vývar a vložíme bobkový list. Zmírníme oheň, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.
-
3
Z opečených česnekových stroužků vymačkáme dužinu, přidáme nasekanou italskou petrželku a zpracujeme na pastu. Přimícháme ji ke kuřeti, přiklopíme a dusíme 10 minut, dokud maso nebude měkké. Podáváme horké s rýží nebo vařenými brambory.
-
4