Mufiny s mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo bylinkové
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 300 g Mangold
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 367.7 mg
  • Vláknina 4383.5 mg
  • Vitamín A 4383.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangold omyjeme, očistíme, stonky nadrobno pokrájíme a listy nasekáme. Oloupanou cibuli nasekáme a spolu s nakrájenými stonky opečeme na bylinkovém másle. Po 3 minutách přidáme lístky mangoldu a necháme změknout.

  • 2

    Žemli namočíme do horké vody. Oloupané brambory nastrouháme, vmícháme do mletého masa spolu s mangoldem, vymačkanou žemlí a vejci. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Z masa vytvarujeme 18 kuliček, vložíme je do papírových formiček na mufiny a posypeme sezamem.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu