Buňuelos de bacalao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 169.2 mg
- Draslík 687.5 mg
- Vláknina 2514.8 mg
- Vitamín A 2514.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasolenou tresku bacalao namočíme na 20 hodin do studené vody. Za tu dobu vyměníme tak 4-5 x vodu, tím zbavíme rybu nežádoucí slanosti.
-
2
Neloupanou bramboru uvaříme do měkka, když vychladne, oloupeme ji a rozmačkáme s mlékem a dvěma lžícemi oleje.
-
3
Tresku osušíme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu, vaříme 10 minut na středním plameni. Slijeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a vykostíme. Smícháme s rozmačkanou bramborou.
-
4
V menší pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme nadrobno rozkrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a ještě chvíli smažíme. Odstavíme.
-
5
Smícháme bramboru s treskou, cibulku, mouku, kypřící prášek, žloutky, petrželku a sůl. Bílky ušleháme, sníh opatrně přidáme do směsi. Hlubší pánev naplníme z jedné třetiny olejem a rozpálíme. Nabíráme vrchovaté lžíce těsta a vhazujeme ho oleje. Smažíme 2 - 3 minuty, obracíme, dokud koblížky nezískají zlatavou barvu. Necháme okapat a ihned podáváme.