Champinones al ajillo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Houby čerstvé
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 806.8 mg
  • Vláknina 10212.5 mg
  • Vitamín A 10212.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    4 stroužky česneku utřeme, zbylé dva nakrájíme na tenké plátky. Houby rozkrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme utřený česnek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Mícháme asi 10 vteřin na středním plameni, poté vložíme houby. Osolíme a za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Pak vmícháme plátky česneku a nasekanou petrželku a ještě minutu smažíme.

  • 3

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu