Zmrzlina oříšková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 34 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 765.4 mg
- Draslík 167.7 mg
- Vláknina 2910 mg
- Vitamín A 2910 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1552.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lískové oříšky opražíme na sucho na pánvi, v utěrce odrhneme slupky a nastrouháme.
-
2
Mléko, cukr a žloutky šleháme v kotlíku na ohni, až směs zhoustne. Směs zcedíme, zchladíme ve studené vodě. Do vychladlého krému vmícháme oříšky a dáme zamrazit.