Zmrzlina karamelová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 642 mg
  • Draslík 54.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1551.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr opražíme na sucho, až vznikne karamel, přilijeme trochu horké vody, povaříme na hustší rozvar a vlijeme do smetany se žloutky. Chvilku zahřejeme, řádně promícháme.

  • 2

    Zcedíme, necháme vychladnout ve studené vodě a zcela vychladlý krém dáme zamrazit.

Komentáře k receptu