Zmrzlina karamelová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 22 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 642 mg
- Draslík 54.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1551.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr opražíme na sucho, až vznikne karamel, přilijeme trochu horké vody, povaříme na hustší rozvar a vlijeme do smetany se žloutky. Chvilku zahřejeme, řádně promícháme.
-
2
Zcedíme, necháme vychladnout ve studené vodě a zcela vychladlý krém dáme zamrazit.