Kompot ze sušeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 190 g
- Tuky 1 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 190 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1211.9 mg
- Vláknina 38805.1 mg
- Vitamín A 38805.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené ovoce omyjeme, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou tak, aby bylo potopeno a necháme tak dlouho, až nabobtná.
-
2
Poté vmícháme cukr, koření, v téže vodě uvaříme.
-
3
Před podáváním vmícháme citronovou kůru a šťávu.