Dezert hruškový s tvarohovým krémem
Suroviny
- 200 g Tvaroh tučný
- 1 kávová lžička Mouka bramborová
- 2 ks Hrušky
- 1 hrst Ořechy lískové
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Marmeláda malinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 26 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 237.2 mg
- Vláknina 13657 mg
- Vitamín A 13657 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 300.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marmeládu smícháme s tvarohem, vmícháme trochu mléka a důkladně našleháme. Krém dáme na plochou skleněnou mísu, na něj položíme půlky hrušek bez jádřinců, přelijeme kakaovou omáčkou, posypeme opraženými a na hrubo nasekanými oříšky.
-
2
Příprava omáčky: smícháme všechny přísady a za stálého míchání nahříváme do zhoustnutí. Dle potřeby zředíme smetanou. Hotovou omáčku necháme vychladit.