Cizrna s klobáskou chorizo
Suroviny
- 165 g Cizrna
- 375 g Klobása Chorizo
- 750 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 30 g
- Sodík 717 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 316.3 mg
- Vláknina 17680.2 mg
- Vitamín A 17680.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celou skořici a zalijeme vývarem. Doplníme vodou, aby byla cizrna celá ponořená, přivedeme k varu, zmírníme plamen, zvolna vaříme asi hodinu, dokud cizrna nezměkne. Slijeme a vyjmeme bobkový list a hřebíček se skořicí.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, na středním plameni smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme utřený česnek s tymiánem a za občasného míchání smažíme 1 minutu. Zvýšíme plamen na střední teplotu, přimícháme klobásu na kousky a smažíme ještě 3 minuty.
-
3
Do pánve vložíme cizrnu, zamícháme a prohřejeme. Odstavíme, přimícháme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme teplé.