Patatas bravas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 923.2 mg
  • Vláknina 11183.2 mg
  • Vitamín A 11183.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme, osušíme. Pánev naplníme do jedné třetiny olejem a rozpálíme. Brambory osmahneme do zlatova, necháme okapat na ubrousku.

  • 2

    Všechna rajčata nařízneme na špičce do kříže, na 10 vteřin ponoříme do vroucí vody, vyndáme, ponoříme do studené vody, vyndáme a oloupeme.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou červenou cibuli a usmažíme. Přimícháme utřený česnek, papriku, pepř a smažíme ještě 1 - 2 minuty.

  • 4

    Přidáme rajčata, bobkový list, 90 ml vody a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladnout, vyndáme bobkový list a v mixéru zpracujeme do hladka. Vrátíme do hrnce a prohřejeme.

  • 5

    Rozpálíme olej z pánve po bramborách, znovu v něm osmahneme brambory. Přendáme na ubrousek. Druhé smažení zajistí že budou brambory opravdu křupavé a omáčka se do nich nebude tak rychle vsakovat.

  • 6

    Hotové brambory naložíme na talíř a zalijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu