Patatas bravas
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory
- 0.24 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 1 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 923.2 mg
- Vláknina 11183.2 mg
- Vitamín A 11183.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme, osušíme. Pánev naplníme do jedné třetiny olejem a rozpálíme. Brambory osmahneme do zlatova, necháme okapat na ubrousku.
-
2
Všechna rajčata nařízneme na špičce do kříže, na 10 vteřin ponoříme do vroucí vody, vyndáme, ponoříme do studené vody, vyndáme a oloupeme.
-
3
V hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou červenou cibuli a usmažíme. Přimícháme utřený česnek, papriku, pepř a smažíme ještě 1 - 2 minuty.
-
4
Přidáme rajčata, bobkový list, 90 ml vody a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladnout, vyndáme bobkový list a v mixéru zpracujeme do hladka. Vrátíme do hrnce a prohřejeme.
-
5
Rozpálíme olej z pánve po bramborách, znovu v něm osmahneme brambory. Přendáme na ubrousek. Druhé smažení zajistí že budou brambory opravdu křupavé a omáčka se do nich nebude tak rychle vsakovat.
-
6
Hotové brambory naložíme na talíř a zalijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.