Tuňákové empanadas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Rajčata
  • 85 g Tuňák v oleji
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2839 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 149 mg
  • Draslík 475.9 mg
  • Vláknina 12268 mg
  • Vitamín A 12268 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku se solí, zapracujeme změklé máslo, vytvoříme drobenku. Ušleháme vejce s vínem, přilijeme ke směsi, utřeme do hladké směsi. Z těsta vytvarujeme kouli, přikryjeme plastovou fólií a dáme na 30 minut do lednice.

  • 2

    Náplň vyrobíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Vložíme protlak a krájená oloupaná rajčata z konzervy 10 minut povaříme, dokud směs nezíská kašovitou strukturu. Přidáme tuňáka z konzervy bez nálevu, pečené nebo nakládané papriky, petrželku a sůl.

  • 3

    Na vále vyválíme plát těsta o síle 2 mm. Vykrojíme 12 koleček s průměrem 10 cm. Do středu každého kolečka položíme lžíci náplně, přehneme, okraje potřeme vodou, stlačíme a slepíme. Tímto způsobem zpracujeme všechno těsto i náplň.

  • 4

    Taštičky přendáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 190°C, dokud taštičky nezískají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu