Chilli olivy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5055 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 552 g
- Sodík 4450 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 623.7 mg
- Vláknina 37538 mg
- Vitamín A 37538 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek nakrájíme na tenké plátky, přilijeme ocet nebo citrónovou šťávu a necháme 24 hodin stát. Tekutinu slijeme do větší nádoby k černým, svraštělým olivám, sušeným chilli vločkám, koriandru a kmínu.
-
2
Zavařovací sklenice vysterilizujeme ve vroucí vodě. Vložíme do trouby a necháme oschnout.
-
3
Olivy naložíme do sklenice a zalijeme olejem. Sklenici uzavřeme a dáme na 1 - 2 týdny marinovat do lednice. Tam vydrží měsíc.