Croquetas
Suroviny
- 90 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 115 g Houby čerstvé
- 50 g Strouhanka
- 115 g Šunka parmská
- 250 ml Mléko polotučné
- 185 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.24 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 26 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 155.9 mg
- Draslík 228.3 mg
- Vláknina 6221.3 mg
- Vitamín A 6221.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme na drobno nakrájené houby a za stálého míchání dusíme 5 minut. Přisypeme mouku, minutu mícháme na středním plameni, dokud nebude směs sypká, drobivá a nezačne měnit barvu. Odstavíme a postupně přiléváme mléko, mícháme až je směs hladká. Přilijeme vývar, vrátíme zpátky na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne.
-
2
Přidáme nadrobno krájenou šunku, pepř a přendáme do mísy kde necháme 2 hodiny stát, než směs vychladne.
-
3
Ze směsi vytvarujeme oválné krokety, asi 6 cm dlouhé. Připravíme si trojobal a krokety v něm postupně obalíme, mouka, vejce, strouhanka. Přendáme na tác, který umístíme na 30 minut do lednice.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a krokety v něm osmažíme do světle hnědé barvy. Necháme vykapat na ubrousku. Ihned podáváme.