Slané mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 41 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 599.5 mg
- Vláknina 20364.5 mg
- Vitamín A 20364.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 21.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílek šleháme s paprikou, dokud směs nezpění. Poté přidáme celé oloupané mandle a obalíme.
-
2
Přendáme na plech, vyložený pečicím papírem, posypeme mořskou solí a několikrát mandle obrátíme, aby se sůl důkladně nalepila.
-
3
Pečeme 30 minut na 120°C, často obracíme. Troubu vypneme, necháme mandle ještě 30 minut dojít. Až zcela vychladnou, uložíme je do vzduchotěsné nádoby.