Albóndigas
Suroviny
- 80 g Hrášek
- 400 g Rajčata
- 35 g Strouhanka
- 175 g Vepřové maso mleté
- 175 g Telecí maso mleté
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 3 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 85.8 mg
- Draslík 482.2 mg
- Vláknina 4525.6 mg
- Vitamín A 4525.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sekaná masa s prolisovaným česnekem, strouhankou, kořením, vejcem, solí a pepřem. Zpracujeme na hladkou směs, zakryjeme a dáme do lednice cca na 30 minut.
-
2
Ze směsi tvarujeme kuličky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, v něm smažíme kuličky 2 - 3 minuty do zlatova. Na ubrousku necháme vykapat.
-
3
Omáčku připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej, vložíme nasekanou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme prolisovaný česnek, ještě minutu smažíme. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a vaříme další minutu. Přidáme loupaná, nakrájená rajčata z konzervy, rajský protlak, vývar a 10 minut vaříme. Přisypeme pepř, hrášek, kuličky a vaříme ještě 5 - 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme horké.