Ovčí sýr s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1263 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 1448.8 mg
- Vláknina 24844.8 mg
- Vitamín A 24844.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 157.9 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého mangoldu oddělíme listy a nakrájíme je na širší nudličky. Košťál pokrájíme na tenké nudličky.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek jemně rozkrájíme a osmahneme na 4 lžících olivového oleje. Přidáme krájený košťál a podusíme 4 minuty. Potom do pánve vložíme pokrájené mangoldové listy a dusíme ještě 2 minuty. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Ovčí sýr krájíme na plátky. Lístky tymiánu smícháme se 4 lžícemi oleje, solí a pepřem. Sýr urovnáme do zapékací mísy, pokapeme ochuceným olejem a grilujeme v troubě asi 4 minuty.
-
4
Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky. Mangold rozložíme na talíře, obložíme ovčím sýrem a ozdobíme praženými piniemi.