Papriky dušené s cibulí a fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 200 g Sýr Feta
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 588.1 mg
  • Vláknina 10149.2 mg
  • Vitamín A 10149.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, drobně nasekanou cibuli. Přidáme papriky a dusíme asi 10 minut. Krátce před koncem dušení přidáme k zelenině otrhané lístky bylinek.

  • 2

    Toastový chléb pokrájíme na kostky a v pánvi na lžíci rozehřátého oleje je opečeme do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek.

  • 3

    Ovčí sýr rozdrobíme, vmícháme do zeleniny a vše chvíli prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm posypeme kostkami chleba.

  • 4

    Podáváme s chlebovou plackou nebo s opečenou vekou.

Komentáře k receptu