Papriky dušené s cibulí a fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 588.1 mg
- Vláknina 10149.2 mg
- Vitamín A 10149.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, drobně nasekanou cibuli. Přidáme papriky a dusíme asi 10 minut. Krátce před koncem dušení přidáme k zelenině otrhané lístky bylinek.
-
2
Toastový chléb pokrájíme na kostky a v pánvi na lžíci rozehřátého oleje je opečeme do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek.
-
3
Ovčí sýr rozdrobíme, vmícháme do zeleniny a vše chvíli prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm posypeme kostkami chleba.
-
4
Podáváme s chlebovou plackou nebo s opečenou vekou.