Tagliatelle se šunkou a olivami
Suroviny
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
- 500 g Rajčata
- 80 g Olivy černé
- 150 g Šunka parmská
- 70 g Oříšky piniové
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 18 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 434.6 mg
- Vláknina 11271.2 mg
- Vitamín A 11271.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu nakrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět v horkém olivovém oleji. Přidáme na proužky nakrájenou šunku, rajčata, olivy, nasekanou bazalku a piniové oříšky. Vše dusíme asi 2 minuty, osolíme a opepříme.
-
3
Směs upravíme s těstovinami na talíře a ozdobíme lístky bazalky.