Chřest se svíčkovou
Suroviny
- 300 g Hovězí svíčková
- 250 g Chřest bílý
- 150 g Hrachové lusky
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 611.3 mg
- Vláknina 6546.3 mg
- Vitamín A 6546.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, maso poprášíme moukou a za častého míchání je opečeme. Vyjmeme, výpek slijeme a necháme stranou.
-
3
Na pánev přidáme máslo, oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, na špalíčky nakrájený chřest, omytá, na osminky nakrájená rajčata a očištěné hrachové lusky. Po 3 minutách přilijeme víno a smetanu, osolíme a opepříme. Vmícháme nudličky svíčkové, vypečenou šťávu a vše ohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.