Chřest se svíčkovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 250 g Chřest bílý
  • 150 g Hrachové lusky
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 611.3 mg
  • Vláknina 6546.3 mg
  • Vitamín A 6546.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, maso poprášíme moukou a za častého míchání je opečeme. Vyjmeme, výpek slijeme a necháme stranou.

  • 3

    Na pánev přidáme máslo, oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, na špalíčky nakrájený chřest, omytá, na osminky nakrájená rajčata a očištěné hrachové lusky. Po 3 minutách přilijeme víno a smetanu, osolíme a opepříme. Vmícháme nudličky svíčkové, vypečenou šťávu a vše ohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu