Pěnová hmota šlehaná v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 0 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 26.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z cukru odvážíme 2/3 a svaříme na bublinu (drátěným očkem zkoušíme vyfouknout bublinu, pokud se nedaří, dále cukr vaříme).
-
2
Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme zbylý cukr a šleháme tak dlouho, až je opět hustý. Poté, za stálého šlehání, do sněhu tenkým pramínkem přiléváme svařený cukr.
-
3
Plech vymastíme, nastříkáme z hmoty tvary, vložíme do mírně vyhřáté trouby a jakmile nabudou trochu na objemu, už jen dosoušíme.