Pěnová hmota šlehaná v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 26.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z cukru odvážíme 2/3 a svaříme na bublinu (drátěným očkem zkoušíme vyfouknout bublinu, pokud se nedaří, dále cukr vaříme).

  • 2

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme zbylý cukr a šleháme tak dlouho, až je opět hustý. Poté, za stálého šlehání, do sněhu tenkým pramínkem přiléváme svařený cukr.

  • 3

    Plech vymastíme, nastříkáme z hmoty tvary, vložíme do mírně vyhřáté trouby a jakmile nabudou trochu na objemu, už jen dosoušíme.

Komentáře k receptu