Telecí závitky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chřest bílý
  • 800 g Telecí kýta
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 206.1 mg
  • Draslík 1826.6 mg
  • Vláknina 9690.8 mg
  • Vitamín A 9690.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut.

  • 2

    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých řízků. Osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme asi 3 výhonky chřestu, maso svineme a převážeme nití. Závitky pečeme pod pokličkou na rozehřátém oleji asi 10 minut.

  • 3

    Rozpustíme máslo a opražíme na něm mouku. Za stálého míchání přilijeme vývar, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.

  • 4

    Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a když se roztaví, vmícháme nasekaný kerblík.

  • 5

    Telecí závitky s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu