Telecí závitky s chřestem
Suroviny
- 800 g Chřest bílý
- 800 g Telecí kýta
- 150 g Sýr Gouda 45%
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kerblík
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1081 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 206.1 mg
- Draslík 1826.6 mg
- Vláknina 9690.8 mg
- Vitamín A 9690.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut.
-
2
Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých řízků. Osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme asi 3 výhonky chřestu, maso svineme a převážeme nití. Závitky pečeme pod pokličkou na rozehřátém oleji asi 10 minut.
-
3
Rozpustíme máslo a opražíme na něm mouku. Za stálého míchání přilijeme vývar, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
-
4
Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a když se roztaví, vmícháme nasekaný kerblík.
-
5
Telecí závitky s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.