Mexické hovězí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Hovězí maso mleté
  • 225 g Papriková pasta sladká
  • 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 411.5 mg
  • Vláknina 2322.9 mg
  • Vitamín A 2322.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět, vmícháme maso, strouhanku, koření, utřený česnek, sůl a pepř, postupně přidáváme vejce, dokud směs nedrží tvar. Na vále rozdělíme směs na 8 kousků. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici ztuhnout.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, smažíme z obou stran dokud karbanátky nezezlátnou. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

  • 3

    Přendáme na talíř a ozdobíme řeřichou. Podáváme se zakysanou smetanou nebo omáčkou taco a avokádovým nebo rajským salátem. Jako přílohu podáváme teplé tortily.

Komentáře k receptu