Mexické hovězí karbanátky
Suroviny
- 340 g Hovězí maso mleté
- 225 g Papriková pasta sladká
- 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Kmín drcený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 411.5 mg
- Vláknina 2322.9 mg
- Vitamín A 2322.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět, vmícháme maso, strouhanku, koření, utřený česnek, sůl a pepř, postupně přidáváme vejce, dokud směs nedrží tvar. Na vále rozdělíme směs na 8 kousků. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici ztuhnout.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, smažíme z obou stran dokud karbanátky nezezlátnou. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
-
3
Přendáme na talíř a ozdobíme řeřichou. Podáváme se zakysanou smetanou nebo omáčkou taco a avokádovým nebo rajským salátem. Jako přílohu podáváme teplé tortily.