Platýz v pikantní rajčatové omáčce
Suroviny
- 90 g Žervé
- 400 g Rajčata
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Platýz - filety
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1049.8 mg
- Vláknina 4268.6 mg
- Vitamín A 4268.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájenou cibuli, celer, chilli papričku a koření. Přidáme konzervovaná rajčata, zbývající přísady a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za občasného míchání dusíme 20 minut. Odstavíme.
-
2
Smícháme žervé, oregáno a pepř, dáme stranou.
-
3
Z ryb stáhneme kůži. Filety pomažeme sýrovou směsí a svineme, zajistíme párátky. Položíme na pomaštěný pekáč, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 10 minut.
-
4
Zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme ještě 10-15 minut. Ryba je hotová, jestliže je na dotyk pevná a neprůhledná.
-
5
Podáváme s rýží a avokádovým salátem.