Platýz v pikantní rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Žervé
  • 400 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Platýz - filety
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1049.8 mg
  • Vláknina 4268.6 mg
  • Vitamín A 4268.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájenou cibuli, celer, chilli papričku a koření. Přidáme konzervovaná rajčata, zbývající přísady a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za občasného míchání dusíme 20 minut. Odstavíme.

  • 2

    Smícháme žervé, oregáno a pepř, dáme stranou.

  • 3

    Z ryb stáhneme kůži. Filety pomažeme sýrovou směsí a svineme, zajistíme párátky. Položíme na pomaštěný pekáč, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 10 minut.

  • 4

    Zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme ještě 10-15 minut. Ryba je hotová, jestliže je na dotyk pevná a neprůhledná.

  • 5

    Podáváme s rýží a avokádovým salátem.

Komentáře k receptu