Chimichangas
Suroviny
- 90 g Sýr Gouda 45%
- 225 g Maso mleté - mix
- 225 g Rajčata
- 225 g Fazole červené sterilované
- 140 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Omáčka Guacamole
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Česnek sušený
- 6 ks Cibule
- 6 ks Tortilla
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.04 dl Olej olivový
- 0.07 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 23 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 29.2 mg
- Draslík 594.1 mg
- Vláknina 17072.4 mg
- Vitamín A 17072.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortily zabalíme do alobalu a nahřejeme asi 5 minut v troubě, aby změkly.
-
2
Chilli con carne si připravíme tak, že v hrnci rozpálíme olej a necháme maso orestovat, mícháme aby se nespeklo. Přidáme nakrájenou cibuli, posypeme kmínem, chili, oreganem, solí, pepřem, cukrem a vmícháme mouku a česnek. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání si 3 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme asi 30 minut. Červené fazole v konzervě přecedíme a přidáme k pokrmu. Zamícháme, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Do středu každé tortily dáme asi 2 lžíce směsi, ozdobíme salátem, cibulí a nastrouhaným sýrem. Přeložíme ze všech 4 stran, až vznikne balíček, ze kterého nemůže nápň unikat.
-
4
Ve velké pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni smažíme nejprve složenou stranou dolů. Smažíme asi 3 minuty z každé strany, vyjmeme a necháme okapat.
-
5
Hotové balíčky polijeme omáčkou guacamole a zakapeme smetanou. Posypeme nasekanými rajčaty a ihned podáváme s rýží nebo salátem.