Buritos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Fazolová pasta
  • 120 g Sýr Gouda 45%
  • 60 ml Omáčka Guacamole
  • 120 ml Zakysaná smetana
  • 6 ks Tortilla
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 33.2 mg
  • Draslík 564.4 mg
  • Vláknina 16854 mg
  • Vitamín A 16854 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortilly zabalíme do alobalu a necháme ohřát v troubě, aby změkly.

  • 2

    Nasekanou cibuli osmahneme na oleji, nesmí zhnědnout. Přidáme fazolovou pastu, nebo masovou směs a prohřejeme.

  • 3

    Směs vložíme lžící do středu každé tortily, poklademe salátem, strouhaným sýrem, rajčaty a posypeme pažitkou.

  • 4

    Po stranách přeložíme, aby vznikl dlouhý obdélníkový balíček. Náplň musí být zcela uzavřená.

  • 5

    Buritos položíme do zapékací nádoby, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut.

  • 6

    Na talíři polijeme omáčkou taco, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme sekaným koriandrem. Podáváme s rýží a guacamole.

Komentáře k receptu