Buritos
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 13 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 564.4 mg
- Vláknina 16854 mg
- Vitamín A 16854 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortilly zabalíme do alobalu a necháme ohřát v troubě, aby změkly.
-
2
Nasekanou cibuli osmahneme na oleji, nesmí zhnědnout. Přidáme fazolovou pastu, nebo masovou směs a prohřejeme.
-
3
Směs vložíme lžící do středu každé tortily, poklademe salátem, strouhaným sýrem, rajčaty a posypeme pažitkou.
-
4
Po stranách přeložíme, aby vznikl dlouhý obdélníkový balíček. Náplň musí být zcela uzavřená.
-
5
Buritos položíme do zapékací nádoby, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut.
-
6
Na talíři polijeme omáčkou taco, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme sekaným koriandrem. Podáváme s rýží a guacamole.