Pšeničné tortilly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 11 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 2362.5 mg
- Vitamín A 2362.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku z tukem zapracujeme do konzistence drobenky, postupně přiléváme horkou vodu a vytvoříme měkké, tvárné těsto. V případě celozrné mouky budeme potřebovat více vody. Přikryjeme utěrkou.
-
2
Na pomoučněném vále zpracujeme těsto, které se nelepí. Zakryjeme vlhkou utěrkou.
-
3
Z těsta odkrajujeme kousky cca velikosti 3 polévkových lžic. Zbytek uchováme pod utěrkou. Pomoučněným válečkem vyválíme velmi tenkou placku, pomocí talíře vykrojíme přesně do kruhu o průměru 25 cm. Takto zpracujeme všechno těsto. Tortilly klademe na sebe a hojně sypeme moukou, aby se neslepily. Zakryjeme utěrkou.
-
4
Zahřejeme pánev se silným dnem a vložíme tortillu, pečeme z každé strany 10 vteřin. Klademe na sebe.