Pšeničné tortilly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 280 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 6 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 2362.5 mg
  • Vitamín A 2362.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku z tukem zapracujeme do konzistence drobenky, postupně přiléváme horkou vodu a vytvoříme měkké, tvárné těsto. V případě celozrné mouky budeme potřebovat více vody. Přikryjeme utěrkou.

  • 2

    Na pomoučněném vále zpracujeme těsto, které se nelepí. Zakryjeme vlhkou utěrkou.

  • 3

    Z těsta odkrajujeme kousky cca velikosti 3 polévkových lžic. Zbytek uchováme pod utěrkou. Pomoučněným válečkem vyválíme velmi tenkou placku, pomocí talíře vykrojíme přesně do kruhu o průměru 25 cm. Takto zpracujeme všechno těsto. Tortilly klademe na sebe a hojně sypeme moukou, aby se neslepily. Zakryjeme utěrkou.

  • 4

    Zahřejeme pánev se silným dnem a vložíme tortillu, pečeme z každé strany 10 vteřin. Klademe na sebe.

Komentáře k receptu